Atelier laat je zien

Cursus Atelier laat je zien

Het Atelier laat je zien bied vanaf september bijeenkomsten fotografie en schilderen aan. Deze activiteiten zijn bedoeld voor mensen met (beginnende) dementie om een creatieve uitlaatklep te bieden waarin je jezelf kan zijn. Het gaat om jou en ontspanning en even niet om de ziekte dementie.

Het maken en bekijken van beelden door middel van schilderen of fotografie is van alle tijden. Iedereen heeft een andere blik en mag dat vastleggen. Je kiest vooraf of je wil deelnemen aan de bijeenkomsten schilderen of fotografie. Zowel schilderen als fotografie wordt twee keer aangeboden, zodat meerdere mensen kunnen deelnemen. De cursussen worden gegeven door Deurnese kunstenaars. Fotografie door Marije Zuidweg en schilderen door Angelika Poels.

Bij elke les is er een vrijwilliger aanwezig ter ondersteuning van de kunstenaar, hierdoor wordt de mantelzorger ontlast. Een cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur, waarin je onder begeleiding van een kunstenaar aan de slag gaat met schilderen of fotografie. Aan het einde van de cursus is er een kleine expositie om te laten zien wat er tijdens de cursus is gemaakt.

Een groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers.
Deelname aan een cursus van 8 bijeenkomsten kost 40 euro incl materialen.
De activiteit vind plaats van 14:00-15:30 uur.

Ervaringen van deelnemers:
"Ik ben altijd helemaal ontspannen en ik vind het heel leuk om te doen."
"Na het schilderen is mijn hoofd altijd helemaal leeg en dat vind ik heel fijn."

Inschrijven kan door contact op te nemen met Ingrid Bloemers. Haar contactgegevens staan onderaan deze pagina.

 

De data en tijden van de vier activiteiten die aangeboden worden:

t/m 9 maart                                        Schilderen       ’t Hofke van Marijke, Sint Jozef

Van woe 22 maart t/m 3 mei             Fotografie       Den Draai, Zeilberg

 

Het Atelier laat je zien wordt mede mogelijk gemaakt door Steun Welzijnszorg, Stichting het Vervolg, Gemeente Deurne en Dementievriendelijk Deurne. 

 

Schilderen
Bij de schilderbijeenkomsten leer je over verf, kleuren mengen en ga je schilderen op doek. Kunstenaar Angelika is erg ervaren met schilderen en kan deelnemers hier alles over vertellen en laten ontdekken.

 

Fotografie
Voor deze lessen hoef je geen fotograaf te zijn, maar bent u dat wel, is het alsnog interessant! Bij de fotografie bijeenkomsten ga je met fotograaf Marije met verschillende vormen van fotografie aan de gang.
* Photographic Treatment zetten we om in het welzijn, positieve energie en om het gebruik van de verbeelding te activeren. We gaan foto's bekijken, kijken naar vorm, contrast en compositie. Kijken waarom foto's bij elkaar horen, welke verhalen vertellen de foto's. 
* Oude foto's van vroeger bekijken.
* Gewoon met je mobiel of met je camera kan je je verwonderen en mooie stillevens maken. Met attributen op tafel ga je aan de slag om daar op een hele leuke manier een foto van te maken. Marije gaat je uitleggen hoe je dat doet. Het is vooral experimenteren en uitproberen.
* We gaan elkaar op de foto zetten, de schoonheid van binnen en van buiten. We gebruiken daglicht en een reflectiescherm. Iedereen verdient het om gezien en gehoord te worden. Maar ook, hoe fotografeer je iemand en hoe kun je ook iemand portretteren zonder het gezicht erop te zetten.

 

Contact

Leef Deurne

Ingrid Bloemers

Foto Album

Schilderactiviteit sept
Schilderactiviteit

Downloads

Flyer Atelier laat je zien
Toelichting Fotografie