Infobijeenkomst DuoFietsen

Logo DUO fietsen

"Voor kwetsbare mensen uit de gemeente Deurne die graag in de buitenlucht willen zijn, willen bewegen en willen genieten van de prachtige omgeving van de Peel, maar dat helaas niet meer alleen kunnen."

Hiervoor biedt DuoFietsenDeurne een uitkomst!

DuoFietsenDeurne

De Overheid stimuleert een inclusieve maatschappij, waarbij iedere inwoner de mogelijkheid moet krijgen om deel te nemen. Voor niet iedereen is dit vanzelfsprekend. Een grote groep heeft hulp en ondersteuning hierbij nodig. DuoFietsenDeurne zorgt dat deze doelgroepen uit hun sociaal isolement gehaald worden en stimuleert een fitte en vitale levensstijl.

Het idee van de DuoFietsenDeurne (DFD) is natuurlijk niet nieuw en is naar voorbeeld van vele (buur-) gemeenten, stichtingen en lokale initiatieven. Centraal staat het beschikbaar stellen van een duofiets aan mensen die nog graag eens willen fietsen en dan ook zo laagdrempelig mogelijk. Maar door een beperking is ‘gewoon’ een stukje fietsen niet altijd meer mogelijk en daar willen wij verandering in aanbrengen met het project DFD.

Stichting Duofiets Deurne heeft als uitgangspunt zoveel mogelijk dagdelen te gaan fietsen met kwetsbare mensen uit de gemeente Deurne. Hierbij kun je denken aan (verstandelijk) gehandicapten, ouderen en chronisch zieken. Doormiddel van het inzetten van duofietsen blijven mensen in beweging, worden uit hun isolement gehaald, participeren in de samenleving, ontmoeten andere mensen en kunnen (weer) genieten van hun omgeving. Het projectplan is geschreven door consulent aangepast sporten Patrick Teunisse (ORO) en consulent seniorensport Anika Kanters (Zorgboog in Balans). Het Duofiets Deurne initiatief wordt vanuit Leef Deurne opgezet en ondersteund met als uiteindelijk doel een zelfstandige organisatie te worden, gerund door enthousiaste vrijwilligers.

Meer informatie?

Ben u de enthousiaste vrijwilliger waar wij naar op zoek zijn? Heeft u nog wat vrije tijd en kwaliteiten beschikbaar? Meld u dan aan voor de informatiebijeenkomst. Tijdens deze informatiebijeenkomst krijgt u meer informatie over de stichting en wat u als vrijwilliger zou kunnen betekenen. 

De bijeenkomsten worden gehouden op:
donderdag 24 september om 19.00 uur
maandag 28 september om 10.00 uur 

Aanmelden is verplicht, en kan via onderstaand aanmeldformulier.

 

1. Infobijeenkomst DuoFietsen

Prijs: GRATIS
Afgelopen
Datum Tijd Locatie
24-09-2020 19:00 tot 20:30 uur De Nieuwenhof
Visser 4
Deurne

2. Infobijeenkomst DuoFietsen

Prijs: GRATIS
Afgelopen
Datum Tijd Locatie
28-09-2020 10:00 tot 11:30 uur De Nieuwenhof
Visser 4
Deurne

Contact

Leef! Deurne

Patrick Teunisse