Gratis bloeddruk meting

Bloeddruk meetpunt. Bij een volwassenen wordt de bloeddruk gemeten.

Inleiding

Bibliotheek Helmond-Peel vanaf 3 juni bloeddruk meetpunt voor de Hartstichting

Laat gratis uw bloeddruk meten

Van 3 t/m 8 juni kunnen mensen hun bloeddruk laten meten bij alle locaties van Bibliotheek Helmond-Peel, in Asten, Deurne, Helmond en Someren. Het is belangrijk om de hoogte van je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op een hart- of vaatziekte. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Daarom roept de Hartstichting op regelmatig de bloeddruk te (laten) meten. Als het nodig is, kunnen mensen dan tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. Bibliotheek Helmond-Peel ondersteunt deze oproep van de Hartstichting. Het meten is gratis.

Aanbod

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 2 op de 5 niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting tijdelijke meetlocaties in op openbare plaatsen in het hele land. Bibliotheek Helmond-Peel is één van deze locaties.

Persoonlijk

Van maandag 3 juni tot en met zaterdag 8 juni kunnen mensen hun bloeddruk meten. In Bibliotheek Asten en Someren elke werkdag van 14.00-17.30 uur en zaterdag van 10.00-13.00 uur. In Bibliotheek Helmond elke dag van 10.30-17.00 uur; in Bibliotheek Deurne elke werkdag van 10.30-17.00 uur en zaterdag van 10.00-13.00 uur.  De gemeten bloeddruk is persoonlijk, en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.